Peuteracademie

Vanaf 2 jaar is uw kind van harte welkom bij ons.

Het draait bij peuteracademie RK de Regenboog niet om lesjes geven en leren, maar om actief bezig zijn, lekker spelen en ontdekken. Precies wat peuters het liefste doen. Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door. Speel, ontdek, groei!

Een goede samenwerking met ouders is voor ons belangrijk voor onze manier van werken. In de ochtend hebben wij een kwartier inloop, dit omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen met hun ouders en/of verzorgers rustig de dag kunnen starten. Op deze manier heeft u ook de gelegenheid om een kijkje te nemen in de klas en eventueel vragen te stellen of informatie uit wisselen met de pedagogisch medewerkers.
Op de peuteracademie gaan de kinderen 2 langere dagen naar school. Vanaf 2 jaar en 8 maanden zijn zij ook welkom op de woensdagochtend.

Op de woensdagochtend bieden wij op de peuteracademie pré-kleuteronderwijs aan. De pedagogisch medewerkers werken op deze ochtend gericht aan vaardigheden passend bij ‘oudere peuters’, gericht op de overstap naar de basisschool.

Omdat de dagen langer zijn, bieden wij vanuit school de kinderen fruit, brood en drinken aan.

SPELEN IS LEREN. Alle kinderen spelen graag! Dit betekent dat een kind extra ondersteund, gestimuleerd of uitgedaagd wordt in spel.

Wij werken met Uk & Puk, dat is een educatief totaalprogramma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
Spelen staat centraal in Uk & Puk. De pop Puk is het speelkameraadje van de kinderen en zijn grote broer Ko bij de kleuters. Met Uk & Puk werken we in thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van onze peuters op de RK de Regenboog. De thema’s proberen wij zo goed mogelijk af te stemmen met de basisschool.
Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact op met ons of kom eens een keertje lang.

Ons telefoonnummer is:
06 – 38 30 95 16 of 06 – 40 45 31 50

Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met de directie van de basisschool:

Kitty van den Bulk (directeur) of Adam Woutersen (adjunct-directeur)

010 – 482 04 63.

Graag tot ziens!
Peuteracademie RK de Regenboog