Schoolapp

RK de Regenboog heeft een eigen schoolapp!

Wij willen namelijk dat u snel en op een makkelijke manier op de hoogte blijft van alles wat er op onze school gebeurt én op een moment dat het u het beste uitkomt. 

In de app plaatst de leerkracht van uw kind elke week berichten en foto’s van groepsactiviteiten. Zo krijgt u een beeld van waar uw kind zoal mee bezig is op school. Daarnaast omvat de app een digitale jaarkalender, nieuws- en contactinformatie  en is het mogelijk om digitaal afspraken te maken voor rapportgesprekken. Het communiceren via deze app is volledig AVG-proof. De informatie-uitwisseling is goed beveiligd en berichten c.q. foto’s zijn niet inzichtelijk voor ouders uit andere klassen. Uiteraard beslist u nog steeds zelf, als uw kind niet op de foto mag!
Komend schooljaar zullen wij de app als eerste communicatievorm gaan gebruiken. Hierdoor bent u ervan verzekerd, dat de app altijd de meest recente en juiste informatie bevat.

Wij hopen dat u net zo enthousiast gebruik gaat maken van de app, als wij dat doen. Wij nodigen u uit om snel een kijkje te nemen!

Hoe krijg ik de app op mijn mobiele telefoon?

Zodra uw kind start bij ons op school, ontvang u via de schoolapp een éénmalige mail met daarin een link met een aanvraag

Of

Om toegang tot de app te krijgen, downloadt u de ‘Basisschool App’ in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).
• Nadat u deze gedownload heeft, klikt u op ‘Ga verder’.
• Vervolgens zoekt u op de schoolnaam: RK de Regenboog.
• Daarna krijgt u de vraag om een login voor uzelf aan te maken. U klikt hiervoor op ‘vraag een inlog aan’. Vervolgens vult u uw eigen gegevens in én de laatste 4 cijfers van het BSN nummer én de geboortedatum van uw kind. Zo koppelt u uzelf aan uw kind. U kunt na deze stap meerdere kinderen koppelen aan uw account.
• Uw wachtwoordaanvraag ontvangt u op uw e-mailadres, dat u aan ons hebt opgegeven. Controleer uw spambox wanneer u de mail niet kan vinden. Met deze gegevens kunt u vervolgens inloggen.
• U heeft nu toegang tot alle buttons in de app. Zonder inlog heeft u maar beperkte toegang. Ook zijn er een aantal buttons die alleen gekoppeld zijn aan de groep van uw kind. Zo ziet u alleen de klassenpagina en foto’s van de groep van uw kind(eren).
De leerkrachten kunnen u ook pushberichten sturen. Dit is een ideale manier om u snel te bereiken met een korte boodschap. Het is daarom wenselijk om de rechten hiervoor aan te laten staan op uw mobiele telefoon. Natuurlijk zal de leerkracht hier niet onnodig gebruik van maken.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind.